.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/27/2014

Στενή σχέση του trolling με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό


Έρευνα τριών επιστημόνων με επικεφαλής την Έριν Μπιούκελς από το Πανεπιστήμιο Manitoba διακρίνει ότι το λεγόμενο trolling στο Ίντερνετ έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό, την σκοτεινή δηλαδή πλευρά της ανθρώπινης προσωπικότητας.Πάντως, τα troll αποτελούν μειονότητα της μειονότητας στο Ίντερνετ, αφού παραμένουν λίγοι οι χρήστες που υποβάλλουν σχόλια και ανάμεσά τους είναι ελάχιστοι αυτοί που δήλωσαν στις διαδικτυακές έρευνες του Πανεπιστημίου ότι συμμετέχουν με σκοπό το trolling. Επίσης, ο βαθμός της συσχέτισης των αρνητικών αυτών στοιχείων με το trolling εξαρτάται από τον χρόνο που ξοδεύει ο χρήστης σχολιάζοντας στο Ίντερνετ.

Τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά εντοπίστηκαν ανάμεσα στα troll και τους σαδιστές -οι σαδιστές τρολάρουν γιατί αντλούν ιδιαίτερη ευχαρίστηση γελώντας εις βάρος των άλλων.

Ως online trolling ορίζεται η πρακτική αποπροσανατολισμού σχολιάζοντας σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, με σκοπό να προκαλέσουν χάος και να κάνουν τους χρήστες να μοιάζουν υπερβολικά συναισθηματικοί ή ανόητοι. 


Εάν κάποιοι τσιμπήσουν, το troll εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του αφού το βρίσκει ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Για αυτό συνηθίζεται να λέγεται στους νεότερους χρήστες "Don't feed the trolls" (μη δίνετε τροφή στα troll, σχολιάζοντας τα αποπροσανατολιστικά σχόλια τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου