.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/27/2014

Το Facebook στοιχηματίζει 2 δισ. δολάρια ότι η εικονική πραγματικότητα «έρχεται»

Αυτό είναι το βασικότερο προϊόν της Oculus   (Φωτογραφία:  Reuters )
Το ποσό των 2 δισ. δολαρίων θα δαπανήσει η Facebook για την εξαγορά της Oculus VR, μιας εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία κατασκευάζει προϊόντα εικονικής πραγματικότητας, με όραμα να καταστήσει την εικονική πραγματικότητα προσιτή στο ευρύ κοινό.

«Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η εικονική πραγματικότητα θα βρίσκεται παντού, θα είναι προσιτή και θα έχει αλλάξει τον τρόπο που μαθαίνουμε, που μοιραζόμαστε, που παίζουμε και επικοινωνούμε» υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας της Oculus. Σε δήλωσή του ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ τόνισε επίσης ότι τα προϊόντα της Oculus αλλάζουν τον τρόπο που «δουλεύουμε, παίζουμε, επικοινωνούμε».

Παραδεχόμενοι ότι δεν είναι προφανής η σχέση που συνδέει τη πολυπληθέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας που αναπτύσσει επί 18 μήνες η Oculus, οι επικεφαλής της Πάλμερ (Λάκι, ιδρυτής), Μπρένταν Ιρίμπεν και Τζον Κάρμακ υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν το πρώτο δείγμα γραφής σύντομα ξεκινώντας από τα βιντεοπαιχνίδια σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

To κυριότερο προϊόν της εταιρείας είναι το Oculus Rift, η κάσκα εικονικής πραγματικότητας για βιντεοπαιχνίδια. Η συγκεκριμένη κάσκα δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά, ωστόσο, μετρά ήδη πάνω από 75.000 παραγγελίες για το kit ανάπτυξης εφαρμογών που θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα virtual reality που ανέπτυξε η Oculus. Αποδέκτες του είναι προγραμματιστές εφαρμογών, δημιουργοί περιεχομένου και φυσικά στούντιο ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Oculus θα λάβει 400 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 23 εκατομμύρια μετοχές της Facebook τρέχουσας αξίας 1,6 δισ. δολαρίων. Οι εργαζόμενοι στην Oculus θα μοιραστούν επιπλέον ποσό 300 εκατ. δολαρίων, εφόσον η εταιρεία πετύχει τους στόχους της.
Ο Πάρλεν Λάκι δήλωσε ότι η ένωση των δυνάμεων της εταιρείας με το Facebook φέρνει πιο κοντά την εικονική πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες αντέδρασαν, ως επί το πλείστον, αρνητικά στην συνεργασία μιας εταιρείας που εμφανίζεται αφοσιωμένη στον στόχο της με μια εταιρεία που βασίζεται στην αξιοποίηση για διαφημιστικούς σκοπούς των προσωπικών δεδομένων που διαθέτουν τα μέλη της για να απολαύσουν την κοινωνική δικτύωση που προτείνει το Facebook.

Η κατασκευή του Oculus Rift ξεκίνησε από το Kickstarter, δηλαδή οι δημιουργοί του βασίστηκαν στην δύναμη του λαού του Διαδικτύου για να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημά τους, αντλώντας 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου