.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/27/2014

Τρισδιάστατος εκτυπωτής χτίζει γλυπτά από σοκολάτα


Αντί για μελάνι, ο ρομποτικός ζαχαροπλάστης χρησιμοποιεί λιωμένη σοκολάτα (Πηγή: EPSRC) 

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σοκολατάκια στο σχήμα της αγαπημένης σας; Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλα γίνονται. Βρετανικό πανεπιστήμιο ανέπτυξε έναν εκτυπωτή που χτίζει στρώμα προς στρώμα τρισδιάστατα σοκολατένια αντικείμενα σε οποιοδήποτε περίπλοκο σχήμα.

Η τεχνολογία της 3D εκτύπωσης χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στη βιομηχανία για την παραγωγή πρωτοτύπων, και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αξιοποιείται και για την κατασκευή πλαστικών ή μεταλλικών αντικειμένων κατά παραγγελία.

Τώρα, η τεχνολογία μεταφέρεται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.
Η ομάδα του Δρ Λιάνγκ Χάο στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ επινόησε ένα σύστημα που λιώνει τη σοκολάτα, τη διοχετεύει στο ακροφύσιο του εκτυπωτή και την αποθέτει σε μια επίπεδη επιφάνεια, ακολουθώντας ένα τρισδιάστατο σχέδιο που βρίσκεται αποθηκευμένο σε υπολογιστή. Όταν το πρώτο στρώμα κρυώσει και στερεοποιηθεί, ο εκτυπωτής προσθέτει το επόμενο, μέχρι να ολοκληρωθεί το σοκολατένιο γλυπτό.

Το σύστημα προορίζεται για τη βιομηχανία τροφίμων, αργότερα όμως οι λάτρεις της σοκολάτας ίσως έχουν την ευκαιρία να παραγγέλνουν σοκολατάκια στο σχήμα της επιλογής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου