.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/24/2014

Επιδεινώνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου


Αυξάνονται τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα....

Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι από τα βασικά αέρια που συμμετέχουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πλέον η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφτασε σε νέα, πολύ υψηλά επίπεδα, προειδοποιώντας μας για το μέλλον.

Ο παλαιότερος σταθμός συνεχούς μέτρησης στον κόσμο, ένα παρατηρητήριο στο ηφαίστειο Mauna Loa της Χαβάης, ανέφερε πως τα επίπεδα των αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου έφτασαν τα 400ppm (μέρη ανά εκατομμύριο) ένα ποσό που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ τα τελευταία τρία έως πέντε εκατομμύρια χρόνια.

Τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, παραδοσιακά κυμαίνονται μεταξύ 200ppm και 300ppm ανάμεσα στις θερμές και ψυχρές περιόδους.
Από την βιομηχανική επανάσταση και έπειτα, είχε παρατηρηθεί με αργούς ρυθμούς μία αύξηση στις συγκεντρώσεις των αερίων, ωστόσο πλέον φαίνεται πως αυτοί οι ρυθμοί έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις στο Mauna Loa το 1958, τα επίπεδα του CO2 ήταν κοντά στα 317ppm. Γίνεται αντιληπτό πως ο αριθμός 400ppm είναι υπερβολικά μεγάλος και αποτελεί μία σκληρή υπενθύμιση για το ακόμα αυξανόμενο πρόβλημα με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η γη είναι πλέον κατά πολύ θερμότερη από ότι ήταν 11.300 χρόνια πριν και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.


Φτάνοντας στα 400ppm είναι πλέον «μία τελειωμένη υπόθεση», όπως αναφέρει ο ερευνητής Ralph Keeling, γιος του ερευνητή που ξεκίνησε τις μετρήσεις το 1958.

Από την άλλη πλευρά η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας αναφέρει πως «αυτά που θα συμβούν στο μέλλον είναι εξίσου σημαντικά θέματα για τις κλιματικές αλλαγές και ευτυχώς είναι ακόμα υπό τον έλεγχό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου