.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/28/2014

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Αυξάνεται η θερμοκρασία στην Ελλάδα

«Θερμό σημείο» για την κλιματική αλλαγή που οι μετρήσεις επιβεβαιώνουν την αύξηση της θερμοκρασίας, χαρακτηρίζει την περιοχή της Μεσογείου η κυρία Maria Luisa Silva Mejias από το Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης των Ηνωμένων Εθνών.

 Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής υποστήριξε ότι είναι εξαιρετικά τρωτές οι παράκτιες ζώνες της Μεσογείου και παρουσίασε τις ενέργειες για την προστασία των οικοσυστημάτων.

 Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  κ. Μ. Πετράκης τόνισε ότι από την ανάλυση του αρχείου μετρήσεων 140 ετών διαπιστώνεται συστηματική αύξηση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, που συνδέεται με τη συγκέντρωση των αερίων θερμοκηπίου.

 Τόνισε επίσης ότι η ένταση άλλων ανθρωπογενών παρεμβάσεων, όπως η υπεράντληση των υδάτινων πόρων ή η μείωση της επιφάνειας των δασών ή η επέκταση του φαινομένου της αστικοποίησης, θα προκαλέσει πολύ πιο γρήγορα αλλαγές των κλιματικών συνθηκών και μάλιστα πριν αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών.

 Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κώστας Καρτάλης εξέφρασε την ανησυχία του για το εάν οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν πράγματι την πρόθεση να λάβουν αυστηρά μέτρα για την προστασία του κλίματος ή αν τελικά θα χρησιμοποιήσουν την οικονομική κρίση ως άλλοθι για τη μετάθεση των αναγκαίων μέτρων στο μέλλον.

 Τόνισε επίσης την επιφύλαξή του για το Χρηματιστήριο Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου («Εμπόριο Ρύπων»), επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα οικονομικό εργαλείο που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν αποδίδει.

 Ανήσυχος δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Greenpeace, κ. Νίκος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μίλησε για υπαναχώρηση του προέδρου των ΗΠΑ από τις δεσμεύσεις του για την προστασία του κλίματος.

 Σε ό,τι αφορά στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, τόνισε ότι θα πρέπει να οδηγήσει στη ρητή δέσμευση των αναπτυγμένων χωρών για μείωση των εκπομπών τους κατά 40% μέχρι το 2020 και στον ορισμό ενός στόχου τεχνολογικής ανάπτυξης με μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως η κάλυψη τουλάχιστον των 2/3 της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου