.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 5/07/2014

Τον «πόλεμο» στους αστεροειδείς κήρυξε η NASA


Ζητά βοήθεια για τον εντοπισμό επικίνδυνων αντικειμένων
Την ενδεχόμενη απειλή αστεροειδών αποφάσισε να αντιμετωπίσει ριζικά η NASA, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να εντοπιστούν όσα ουράνια σώματα μπορεί να απειλήσουν τον πλανήτη. Το νέο σχέδιο έχει την ονομασία «Asteroid Grand Challenge», ήτοι «Η μεγάλη πρόκληση των αστεροειδών».

Για το σκοπό αυτό, ζήτησε τη βοήθεια ιδιωτών επιστημόνων, διεθνών οργανισμών, αλλά και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στον εντοπισμό των αστεροειδών. Επιπλέον, με τη βοήθειά τους θα μπορούσε να αποκτηθεί περισσότερη γνώση γύρω από ενδεχόμενους διαστημικούς κινδύνους.

Όπως ανακοίνωσε, η ίδια έχει τη δυνατότητα εντοπισμού περίπου του 95% των πιθανών επικίνδυνων ιπτάμενων αντικειμένων, με διάμετρο ίση ή μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου.

Ας σημειωθεί, ότι οι επιστήμονες εκτιμούν πως ένας αστεροειδής αντίστοιχου μεγέθους είναι «υπεύθυνος» για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων από τον πλανήτη, πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.

«Θα χρειαστούμε σίγουρα βοήθεια, καθώς ο ρυθμός εμφάνισης πιθανών επικίνδυνων ιπτάμενων αντικειμένων σε κοντινή απόσταση από τη Γη αυξάνεται διαρκώς» αναφέρει ο Τζέισον Κέσλερ, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος «Asteroid Grand Challenge» της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου