.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 5/06/2014

Βρέθηκε πλανήτης με περισσότερο νερό από την Γη

Μία «υπερ-Γή» υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν οι επιστήμονες καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα, ο εξωπλανήτης GJ 1214b, διαθέτει πλούσια κοιτάσματα νερού και περιβάλλεται από ένα παχύ στρώμα ατμόσφαιρας.

Τα συμπεράσματα αυτά, βασίζονται στην παρατήρηση του ουράνιου σώματος από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. «Ο GJ 1214b δεν έχει καμία σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες που γνωρίζουμε», δήλωσε ο Ζάκορι Μπέρτα, που καθοδηγεί την ομάδα που ασχολείται με την έρευνα για το συγκεκριμένο πλανήτη.
 


Ο εξωπλανήτης έχει μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Γης και μικρότερο από αυτό του Ουρανού, βρίσκεται σε απόσταση 40 έτη φωτός από τον πλανήτη μας, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του αποτελείται από νερό. Σε σύγκριση μάλιστα με τη Γη, περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες νερού και είναι λιγότερο βραχώδης.

Ωστόσο, η δομή του είναι τελείως διαφορετική από αυτή του πλανήτη μας. «Οι υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις δημιουργούν εξωτικά υλικά, όπως “θερμός πάγος” και “ιδιαίτερα ρευστό νερό”», δήλωσε ο Berta.

Οι επιστήμονες του έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό «υπερ-Γη». Σε τροχιά γύρω από το σώμα βρίσκεται ένα ερυθρός νάνος κάτι που οδηγεί τη θερμοκρασία στην επιφάνειά του να αγγίζει τους 230 βαθμούς Κελσίου.

Οι επιστήμονες μπόρεσαν να εξακριβώσουν τη σύνθεση της ατμόσφαιρας του εξωπλανήτη, βασιζόμενη στον τρόπο που φίλτραρε το φως, ενώ τα αποτελέσματα της ερευνάς τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Astrophysical Journal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου