.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 5/07/2014

Οι τροφές της... ευτυχίας


Ευεργετικά τα λαχανικά και για την ψυχή μας
Νέα Βρετανική μελέτη αποδεικνύει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά εξασφαλίζουν όχι μόνο την καλή σωματική υγεία αλλά και την ψυχική. Συγκεκριμένα οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά αυξάνουν το αίσθημα ευτυχίας των ανθρώπων.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Γουόργουικ της Βρετανίας και το Κολλέγιο Ντάρτμουθ των ΗΠΑ, στήριξαν τη μελέτη τους στις διατροφικές συνήθειες 80.000 ανθρώπων και προσπάθησαν να συσχετίσουν το είδος της διατροφής με τα συναισθήματα που ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψυχική υγεία αυξάνει με τον αριθμό των φρούτων και λαχανικών που τρώει κανείς, ενώ η ευφορία αυτή φαίνεται να κορυφώνεται στις επτά μερίδες κάθε μέρα (μία μερίδα =80gr).
Ο κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης δήλωσε «τα φρούτα και τα λαχανικά εξαιτίας των υπερβολικά μεγάλων ποσοτήτων αντιοξειδωτικών συστατικών που διαθέτουν αναχαιτίζουν τις βλαβερές συνέπειες από το εξωγενές στρες και με τον τρόπο αυτό προσφέρουν περισσότερη ευεξία και θετική ενέργεια».

Τέλος ο κ. Γρηγοράκης τόνισε «δεν θα πρέπει να περιοριστούμε μόνο στα φρούτα, τα λαχανικά καθώς και τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, οι ελιές, τα βότανα και τα μυρωδικά όλα αυτά έχουν μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και με τον τρόπο αυτό λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία μας».

Πηγή: bemary.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου