.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 5/06/2014

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος



 

Σήμερα 5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία έχει στόχο να υπενθυμίσει την ανάγκη για την προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη, των πηγών ενέργειας και των φυσικών πόρων.

Ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 1972 με αφορμή την αρχή της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Περιβάλλον (5 με 16 Ιουνίου 1972).

Στην καθιέρωση της Ημέρας Περιβάλλοντος αναφέρεται και ο Τζον ΜακΚορμικ στο βιβλίο του «Ανακτώντας τον Παράδεισο»: «Η Στοκχόλμη ήταν χωρίς αμφιβολία γεγονός ορόσημο στην ανάπτυξη της διεθνούς οικολογίας. Ήταν η πρώτη φορά που πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του παγκόσμιου περιβάλλοντος συζητήθηκαν σε διακυβερνητικό φόρουμ με στόχο την λήψη διορθωτικών μέτρων.»
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάστηκε το 1973 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική πόλη με ένα διαφορετικό θέμα. Το φετινό σλόγκαν είναι:

 «Think.Eat.Save» (= «Σκέψου.Φαε.Σώσε»)

Η καμπάνια του 2013 απευθύνεται στην τεράστια ετήσια σπατάλη τροφίμων, η οποία εάν περιοριστεί, θα μειώσει το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα. Η εκστρατεία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τις χώρες σχετικά με τον τρόπο ζωής τους, καθώς και στην ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με τα τρόφιμα που τρώνε, έτσι ώστε να μειωθεί η συνολική οικολογική επίπτωση λόγω της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου