.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Εκπληκτικό βόρειο σέλας προκάλεσε η ηλιακή καταιγίδα (Video)


Μία τρομερή ηλιακή καταιγίδα, και τα φαινόμενα της που ηταν ορατά στη Γη στις 26/1/2012.
Το ηλιακό “τσουνάμι” που ξεκίνησε την 26 Ιανουαρίου 2012, προκάλεσε εκτός των άλλων ένα εκτεταμένο και εξαιρετικά λαμπερό βόρειο σέλας (στη φωτογραφία)

Ο ουρανός φωτίστηκε από αυτό ακόμη και στη βόρεια Αγγλία και τη Σκωτία αφού ο βομβαρδισμός της ατμόσφαιρας με ηλιακή ακτινοβολία “φορτίζει” το Σέλας, χαρίζοντας στις βόρειες περιοχές του πλανήτη ένα μοναδικό υπερθέματα!
Στον Καναδά πάντως, που βρίσκεται σε μεγάλο γεωγραφικό πλάτος και επηρεάζεται περισσότερο από την καταιγίδα σωματιδίων, η διαστημική υπηρεσία προειδοποίησε για πιθανά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Η τεράστια ηλιακή καταιγίδα αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Δείτε στο πρώτο βίντεο το εκπληκτικό βόρειο σέλας.
Το ισχυρότερο ηλιακό “τσουνάμι” από το 2005!
Σύμφωνα με τη NASA πρόκειται για ένα σφοδρό ηλιακό “τσουνάμι”, το πιο ισχυρό από το 2005 εως σήμερα. 
Το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ, που παρακολουθεί το φαινόμενο, ανακοίνωσε πως τα φορτισμένα σωματίδια εκτοξεύονται από τον Ήλιο με ταχύτητα περίπου 170 εκατομμυρίων χλμ/ώρα και τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν στον πλανήτη μας είναι πιθανό να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Ήδη στις ΗΠΑ κάποιες πτήσεις αλλάζουν διαδρομή προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα. Οι επιστήμονες πάντως συνιστούν ψυχραιμία, αφού όπως λένε πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο παρακολουθούν επαρκώς και δεν υπάρχει λόγος πανικού. Δείτε το βίντεο από την ηλιακή καταιγίδα που είναι σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου