.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Τα υψηλότερα δάση στον κόσμο βρίσκονται στη Β. Αμερική

Δορυφόρους της NASA «επιστράτευσαν» επιστήμονες προκειμένου να δημιουργήσουν έναν πρότυπο χάρτη, που θα δίνει λεπτομέρειες για το ύψος των δασών ανά τον κόσμο.

Τις πληροφορίες συνέλεξαν οι δορυφόροι ICESat, Terra και Aqua. Οι δύο τελευταίοι χρησιμοποιούνται ευρέως για την παρακολούθηση της καταστροφικής πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.

Σκοπός της συλλογής των στοιχείων είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα δάση συλλέγουν και επεξεργάζονται το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι ερευνητές διεξάγουν μετρήσεις σχετικά με το ύψος των δασών χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Laser με την ονομασία LIDAR, η οποία λειτουργεί ως εξής: αποστέλλεται ακτίνα laser στην επιφάνεια του δάσους και στη συνέχεια στο υψηλότερο δέντρο. Η χρονική υστέρηση στο χρόνο επιστροφής των ακτίνων επιτρέπει τη μέτρηση της απόστασης που διανύθηκε.

Ο νέος χάρτης που δημιουργήθηκε επιβεβαίωσε πως τα υψηλότερα δάση στον κόσμο βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της Βορείου Αμερικής και σε ορισμένες περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οι άνθρωποι εκπέμπουν περίπου 7 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως. Η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί απορροφούν περίπου 3 δισ. και 2 δισ. τόνους αντίστοιχα. Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως το μεγαλύτερο μέρος από τους εναπομείναντες 2 δισ. τόνους απορροφάται από τα δάση μέσω της φωτοσύνθεσης.

Μάλιστα ευελπιστούν πως ο χάρτης θα τους βοηθήσει να εξιχνιάσουν τα μυστήρια της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου