.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Μοιραίο και για την ψυχική υγεία το εγκεφαλικόΗ συναισθηματική επίδραση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου πολύ συχνά παραβλέπεται ενώ θα πρέπει να τυγχάνει την ίδιας προσοχής και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όπως ακριβώς η φυσική αποκατάσταση του ασθενούς, επισημαίνουν οι ειδικοί.Έρευνα, που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 2.700 επιζώντες από εγκεφαλικό επεισόδιο και τους φροντιστές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι πέρα από την σωματική βλάβη πολλοί από αυτούς είχαν και ψυχολογική επιβάρυνση. Περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων ασθενών δήλωσε ότι έφερε καταθλιπτικά συμπτώματα και τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν υψηλά επίπεδα άγχους. Σύμφωνα με στοιχεία από το Stroke Association, το 42% των ασθενών ένιωθαν ότι είχαν εγκαταλειφθεί μετά την σωματική αποκατάσταση και την αυτοεξυπηρέτηση των φυσικών αναγκών τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, 8 στους 10 συμμετέχοντες στην έρευνα φροντιστές δήλωσαν ότι είχαν βιώσει το άγχος και την απογοήτευση.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια «χτυπάνε» περίπου 152.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο. Η βλάβη του εγκεφάλου που προκαλείται από το εγκεφαλικό είναι η μεγαλύτερη αιτία αναπηρίας των ενηλίκων στη Βρετανία. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο επιζήσαντες εγκεφαλικού επεισοδίου στην Μ. Βρετανία, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

«Το εγκεφαλικό αφήνει τους οικείους των ασθενών σοκαρισμένους και ανήσυχους καθώς οι ζωές τους συχνά αλλάζουν αμετάκλητα μέσα σε μια στιγμή. Η καλύτερη αναγνώριση των επιπτώσεων του εγκεφαλικού επεισοδίου γίνεται από επαγγελματίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας και αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιολογηθούν δεόντως και να λάβουν τη σωστή υποστήριξη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Stroke Association, Τζον Μπάρικ.

Πηγή: AMΠE   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου