.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Γιγάντια εξαφανισμένη σαύρα «βαφτίστηκε» Jim Morrison


Το απολίθωμά της ανακαλύφθηκε στη Μιανμάρ
Το όνομα του τραγουδιστή των Doors, Jim Morrison, έδωσαν οι επιστήμονες σε μια γιγάντια σαύρα που έζησε πριν 40 εκατομμύρια χρόνια στα τροπικά δάση της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το απολίθωμα της προϊστορικής σαύρας ανακαλύφθηκε σε ιζηματογενή περιοχή στην περιφέρεια Sagaing στη Μιανμάρ.

Με μήκος 1,80 μέτρα και βάρος 27 κιλά, το φυτοφάγο ερπετό, που ανταγωνιζόταν με τα μεγάλα θηλαστικά για τροφή, αναγνωρίστηκε ως η μεγαλύτερη σαύρα που έζησε στον πλανήτη.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Jason Head από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, τόνισε ότι το θερμό κλίμα ήταν εκείνο που επέτρεψε στη σαύρα να αναπτυχθεί τόσο πολύ ώστε να ανταγωνίζεται τα θηλαστικά. Σημειώνεται ότι πριν 40 εκατομμύρια χρόνια η Γ ήταν τόσο ζεστή που δεν υπήρχε πάγος στους πόλους.

Οι παλαιοντολόγοι ονόμασαν το νέο είδος «Barbaturex morrisoni».

Barbaturex σημαίνει «Γενειοφόρος Βασιλιάς», παρατσούκλι που έδωσαν οι ερευνητές στη σαύρα επειδή στην κάτω γνάθο της έχει κάποιες προεξοχές που μοιάζουν με γένια.

Το όνομα Morrisoni προέρχεται από τον διάσημο τραγουδιστή των Doors, Jim Morrison, ο οποίος εντυπωσιαζόταν από τα ερπετά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου