.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Ανακαλύφθηκαν τρεις νέοι εξωπλανήτες

Από την επιφάνεια τους φαίνονται τρεις ήλιοι
Τρεις νέους εξωπλανήτες που μπορεί να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ζωής, ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα αστρονόμων.

Οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το άστρο Gliese 667C, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 22 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Σκορπιού. Επιπλέον, ανήκουν στην «κατοικήσιμη ζώνη» του Gliese, την περιοχή που δεν είναι ούτε υπερβολικά ζεστή, ούτε κρύα για την ύπαρξη νερού.

Κάθε ένας θεωρείται μια «σούπερ-Γη», μιας και είναι μεγαλύτεροι από τον πλανήτη μας, και μικρότερη από τον Ουρανό. Ακόμη, καθώς ο Gliese αποτελεί τμήμα ενός συστήματος τριών άστρων, κοιτώντας τον ουρανό από κάποιον εξωπλανήτη θα φαίνονται τρεις ήλιοι! Ο ένας από αυτούς θα δείχνει μεγαλύτερος, καθώς βρίσκεται πιο κοντά από τους άλλους δύο.

Το εν λόγω σύστημα είχε ήδη ανακαλυφθεί, αλλά οι αστρονόμοι αρχικά νόμιζαν ότι διαθέτει μόνο ένα κατοικήσιμο πλανήτη. Όμως η προσεκτικότερη επανεξέταση με τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στη Χιλή και του τηλεσκοπίου Κεκ στη Χαβάη, έδειξε ότι οι εξωπλανήτες που βρίσκονται στην κατάλληλη απόσταση από το άστρο τους για να φιλοξενούν ζωή, είναι τελικά τρεις.


Το άστρο Gliese 667C έχει το ένα τρίτο της μάζας του Ήλιου μας. Γύρω από αυτό, φαίνεται πως περιφέρονται έως επτά πλανήτες, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται εκτός της «κατοικήσιμης ζώνης».

Οι τρεις κατοικήσιμοι εξωπλανήτες βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο, έτσι τυχόν νοήμονα όντα πάνω σε έναν από αυτούς, εύκολα θα μπορούσαν να επισκεφτούν τους υπόλοιπους. Η μεγάλη πρόκληση των επιστημόνων είναι πλέον να βρουν μια αξιόπιστη μέθοδο για την ανίχνευση μορφών ζωής σε κάποιον εξωπλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου