.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/17/2014

Όταν ακόμη έρεε νερό στον Άρη…

Μοναδικές εικόνες παρουσιάζουν την εντυπωσιακή γεωγραφία του πλανήτη
Διαστημόπλοιο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας προσφέρει μια απίστευτα λεπτομερής 3D αναπαράσταση της διαβρωμένης περιοχής Tiu Vallis, στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Οι εικόνες παρουσιάζουν αναλυτικά την εντυπωσιακή γεωγραφία της περιοχής, που πιστεύεται ότι έχει διαμορφωθεί από πλημμύρες υψηλής ενέργειας.


Οι εικόνες, από τη Γερμανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία DLR, παρουσιάζουν ένα ψηφιακό μοντέλο του εδάφους, το οποίο προκύπτει από τα δεδομένα εικόνας που κατέγραψε ένα στερεοφωνικό σύστημα καμερών υψηλής ανάλυσης.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν σε 10 τροχιές του διαστημοπλοίου και παρουσιάζουν μια περιοχή μήκους 235 μιλίων.
 «Είναι σαφές ότι οι μάζες νερού που έρεαν στη περιοχή του Tiu Vallis έχουν σκάψει τρύπες βάθους μεταξύ 1500 και 2000 μέτρων στα βόρεια υψίπεδα του Άρη», τονίζει το DLR.

«Οι διάφοροι κρατήρες που εντοπίζονται στη περιοχή, δημιουργήθηκαν τη περίοδο που το νερό σταμάτησε να πλέει. Διαφορετικά θα ήταν γεμάτοι με ίζημα», ισχυρίζεται ο οργανισμός.Οι εικόνες δημιουργήθηκαν από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Το Tiu Vallis αποτελεί ένα από τα πολλά συστήματα κοιλάδων στην αρειανή γεωλογία γνωστά ως «κανάλια εκροής». Εκτείνονται από τα κεντρικά υψίπεδα του Άρη για εκατοντάδες χιλιόμετρα έως τις βόρειες πεδιάδες του πλανήτη.

Τα συστήματα αυτά είναι χαρακτηριστικά για τους λόφους και τους κρατήρες τους, γύρω από τους οποίους το νερό, που κάποτε έρρεε στο πλανήτη, έχει χαράξει τις μοναδικές αυτές κοιλάδες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου