.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/05/2014

Στο χείλος της εξαφάνισης το «δελφίνι που χαμογελά»Έχουν απομείνει μόλις χίλια
Ο καθηγητής Kou Zhangbing κάνει το τσεκ απ στον «ασθενή» του. Τον καλεί να έρθει κοντά με ένα χτύπημα του χεριού του, ελέγχει τη γλώσσα και τα δόντια του για πιθανούς τραυματισμούς, ελέγχει την κίνηση των ματιών και αν υπάρχουν σημάδια στο δέρμα. Για να επιβραβεύσει τον «ασθενή», του δίνει ένα ψάρι.

«Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίζουμε την υγεία τους», λέει.
Ο καθηγητής Kou είναι ένας από τους ελάχιστους Κινέζους επιστήμονες που καταβάλλουν προσπάθειες για τη σωτηρία σπάνιου είδους δελφινιού που εντοπίζεται στα νερά του ποταμού Γιανγκτσέ.


Το Neophocaena phocaenoides, δελφίνι χωρίς πτερύγιο, είναι σπανιότερο και από τα γιγάντια πάντα και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο χείλος της εξαφάνισης. Έτσι όπως είναι σχηματισμένο το στόμα του μοιάζει διαρκώς να χαμογελά.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες έχουν μείνει μόλις χίλια τέτοια δελφίνια, πολύ λιγότερα σε σχέση με πριν από έξι χρόνια.

«Εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα τα δελφίνια αυτά θα εξαφανιστούν σε μία δεκαετία, ωστόσο έχουμε μόνο μία πενταετία για να αναλάβουμε δράση», δηλώνει εκπρόσωπος του WWF.

Ο καθηγητής Kou και οι συνεργάτες του διεξάγουν έρευνες για το σπάνιο θηλαστικό στο Ινστιτούτο Υδροβιολογίας στη Wuhan. Επιχειρούν να κατανοήσουν τα δελφίνια αυτά και να διερευνήσουν την πιθανότητα εκτροφής τους σε συνθήκες ελευθερίας.

«Περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους απ’ ό,τι με την οικογένειά μου», δήλωσε. «Έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου».

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως περίπου 800 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων ρίχνονται στον ποταμό Γιανγκτσέ κάθε χρόνο. Η μόλυνση, η υπεραλιεία και η εντατική ανάπτυξη στις όχθες του ποταμού ωθούν το είδος στην εξαφάνιση.

«Όλες αυτές οι ανθρώπινες δραστηριότητες κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον του δελφινιού, περιορίζοντας την τροφή του. Κάποια τραυματίζονται ή σκοτώνονται επί τούτου», αναφέρει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου