.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/02/2014

Αύξηση στο λαθρεμπόριο γούνας γάτας στην Ελβετία

Σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις ευθύνεται η χαλαρή νομοθεσία
Το λαθρεμπόριο γούνας γάτας ανθίζει στην Ελβετία, αποφέροντας τεράστια κέρδη στη μαύρη αγορά, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται ακόμα και κατοικίδια από τα σπίτια.

Σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ευθύνεται η χαλαρή νομοθεσία και συγκεκριμένα ένας νόμος που επιτρέπει σε κάποιον να σκοτώσει μια γάτα αν βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το σπίτι του.
Ο νόμος θεσπίστηκε για να προστατέψει την άγρια ζωή από τις γάτες, που σκοτώνουν εκατομμύρια πουλιά και άλλα είδη ετησίως.

Ωστόσο, οι φιλόζωοι καταγγέλλουν πως λειτουργεί σαν παραθυράκι για τους λαθρέμπορους που σκοτώνουν οικόσιτες και αδέσποτες γάτες για τη γούνα τους.

Το εμπόριο γούνας γάτας απαγορεύτηκε στην Ελβετία το 2008, ωστόσο μια κουβέρτα από τέτοια γούνα μπορεί να αποφέρει μέχρι και 1.700 δολάρια.

Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «SOS Chats» το φαινόμενο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Στο πλαίσιο μυστικής έρευνας η οργάνωση χρησιμοποίησε κρυφές κάμερες για να αποκαλύψει το παράνομο εμπόριο γούνας γάτας καθώς και 21 βυρσοδεψεία στην Ελβετία που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι παραδέχτηκαν μάλιστα στην οργάνωση ότι εξέτρεφαν γάτες για να τις πουλήσουν στα βυρσοδεψεία.

Διαβάστε εδώ για εκτροφεία στην Κίνα που γδέρνουν σκύλους και εξάγουν το δέρμα τους για την κατασκευή απομιμήσεων μποτών Ugg.

Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου