.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/03/2014

Βομβαρδισμοί δημιούργησαν ένα... ειδυλλιακό τοπίο


Φωτογραφίες από την «Κρυφή Παραλία» στο Μεξικό
Ένα ειδυλλιακό τοπίο με κρυστάλλινα νερά και αμμουδερή παραλία, ήταν το αποτέλεσμα ασκήσεων βομβαρδισμού σε μια περιοχή του Μεξικού.

Η φυσική ομορφιά που αντικρίζει ο επισκέπτης στα νησιά Marieta στο Puerto Vallarta, δύσκολα μπορεί να συνδυαστεί με ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Και όμως σε αυτό ακριβώς οφείλεται η δημιουργία του επίγειου παραδείσου.

Η «Κρυφή Παραλία» όπως είναι η ανεπίσημη ονομασία της, δημιουργήθηκε δεκαετίες νωρίτερα, όταν η περιοχή -όντας ακατοίκητη- χρησιμοποιούνταν από τη κυβέρνηση του Μεξικού για στρατιωτικές ασκήσεις, στις αρχές του 1900.

Για να φτάσουν στη μαγευτική τοποθεσία, οι επισκέπτες πρέπει να κολυμπήσουν μέσα από ένα μικρό τούνελ που οδηγεί στη μαγευτική αμμουδιά.
«Η παραλία πιθανότατα δημιουργήθηκε πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η κυβέρνηση του Μεξικού χρησιμοποιούσε τα νησιά σαν περιοχές σκοποβολής. Αυτοί οι ελεγχόμενοι βομβαρδισμοί έχουν δημιουργήσει πολυάριθμες σπηλιές και άλλους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς στα νησιά Marietas», εξηγεί ο Ventura Osorio που οργανώνει τουριστικές επισκέψεις στην «Κρυφή Παραλία».

«Η “Κρυφή Παραλία” πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα των παραγόντων αυτών σε συνδυασμό με τη διάβρωση των βράχων που την περικλείουν λόγω των τοπικών καιρικών συνθηκών».

Δείτε φωτογραφίες από το μοναδικό τοπίο…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου