.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/04/2014

Θάνατος σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον


Τα κινεζικά δικαστήρια θα μπορούν να επιβάλλουν την εσχάτη των ποινών
Τη δικαιοδοσία να εκδίδουν αποφάσεις για την επιβολή της εσχάτης των ποινών σε σοβαρές υποθέσεις ρύπανσης και μόλυνσης παραχώρησαν οι κινεζικές αρχές στα δικαστήρια, καθώς η κυβέρνηση πασχίζει να κατευνάσει τις ανησυχίες του πληθυσμού για την επιδείνωση των περιβαλλοντικών συνθηκών.

Ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του αστικού πληθυσμού έχει αρχίσει να αντιτίθεται στην πολιτική ανάπτυξης με κάθε κόστος της κυβέρνησης, η οποία ναι μεν είχε εκτινάξει την οικονομία τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, όμως έχει αναδείξει το περιβάλλον ως ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα ανησυχίας και διαμαρτυρίας.
Μία νέα δικαστική ερμηνεία που ξεκινά από σήμερα επιβάλλει «αυστηρότερες τιμωρίες» και σκληραίνει την ως σήμερα «χαλαρή κι επιφανειακή» εφαρμογή της κρατικής νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Οι πιο σοβαρές υποθέσεις θα επισύρουν τη θανατική ποινή», μετέδωσε η ίδια πηγή.

«Με ακόμη πιο ακριβή κριτήρια για τις καταδίκες και την έκδοση αποφάσεων, η δικαστική ερμηνεία προσφέρει ένα παντοδύναμο νομικό έρεισμα για την εφαρμογή του νόμου και αναμένεται να διευκολύνει τη δουλειά των δικαστών και να καταστήσει πιο αυστηρή την τιμωρία για τους ρυπαντές», προσθέτει το Νέα Κίνα, επικαλούμενο την κυβερνητική ανακοίνωση.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δύναμη προκειμένου να αποκαλύπτουμε εγκαίρως όλες τις ενδείξεις παραβίασης της περιβαλλοντικής πολιτικής», καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου