.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/08/2014

Αυξάνεται συνεχώς η θερμοκρασία στα βάθη των ωκεανών

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας Αυστραλών επιστημόνων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια μικρή αλλά συνεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι, οι έρευνες θα συνεχιστούν καθώς οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σίγουροι για το αν η αύξηση της θερμοκρασίας οφείλεται στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής ή αν συμβαίνει κάτι άλλο.

«Πριν μια δεκαετία η εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας ήταν ότι στα βάθη των ωκεανών η κατάσταση παρέμενε σταθερή, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές μεταβολές» δήλωσε ο ωκεανογράφος Steve Rintoul, μέλος της ομάδας του ερευνητικού κέντρου CSIRO. «Την τελευταία όμως δεκαετία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε, υπάρχει μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας στα βάθη των ωκεανών», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι θαλάσσιες περιοχές που εντόπισαν οι επιστήμονες με την μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας είναι στην Ανταρκτική και στο Βόρειο Ατλαντικό.

Η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών μαζί με το λιώσιμο των πάγων έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης τους. Η στάθμη των θαλασσών κατά μέσο όρο αυξάνονται 3 χιλιοστά ετησίως, αλλά κάποιες μελέτες υποστηρίζουν ότι μέχρι το 2100, μπορεί να φτάσει και το 1 μέτρο.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πλημμυρίσουν οι περιοχές που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου