.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 4/08/2014

Οι 10 αναπτυγμένες χώρες με τη χειρότερη ποιότητα ζωής


Στην «κορυφή» της λίστας η Τουρκία, στην έβδομη θέση η Ελλάδα O OECD, ένας διεθνής οικονομικός οργανισμός ανέλυσε τις 34 χώρες που τον αποτελούν σε 11 κατηγορίες που περιλαμβάνουν το εισόδημα των πολιτών, τη στέγαση, τις εργασιακές συνθήκες, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την υποδομή και τη δημόσια υγεία.
O Business Insider παρουσίασε τις 10 χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά και υπογράμμισε μερικά από τα κριτήρια.

H γειτονική Τουρκία σύμφωνα με τη μελέτη κερδίζει το βραβείο της χώρας με τη χειρότερη ποιότητα ζωής, ενώ η Ελλάδα κατακτά την έβδομη θέση, στη λίστα που ακολουθεί.

 10. Νότια Κορέα Οι Νοτιοκορεάτες εργάζονται σκληρά με μέσο ώρο 2,090 εργάσιμες ώρες τον χρόνο, έναν αριθμό πολύ ψηλότερο από τον μέσο όρο του OECD που είναι 1,776 ώρες.

 9. Πορτογαλία Υπάρχει μεγάλο ταξικό χάσμα στην Πορτογαλία μεταξύ πλούσιων και φτωχών, όπου το τοπ 20% του πληθυσμού κερδίζει έξι φορές περισσότερα από το 20% που ανήκει στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

8. Ουγγαρία Το 58% των ανθρώπων ηλικίας 15 - 64 έχουν δουλειά στην Ουγγαρία, αν και το 81% των ενηλίκων έχει απολυτήριο Λυκείου.

7. Ελλάδα Στην Ελλάδα, μόλις το 65% των ενηλίκων μεταξύ 25 και 64 ετών έχουν απολυτήριο Λυκείου, ενώ ο μέσος μαθητής σκοράρει μόλις 473 στο Διεθνές Πρόγραμμα Αξιολόγησης Μαθητών του OECD, αρκετά πιο κάτω από τον μέσο όρο που είναι το 497.

6. Εσθονία Η Εσθονία έχει σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, ενώ βελτίωσε και το εκπαιδευτικό της σύστημα. Το κατά κεφαλήν εισόδημα όμως, παραμένει αρκετά χαμηλό.

5. Ρωσία Ο μέσος όρος ζωής στη Ρωσία είναι τα 70, μια δεκαετία λιγότερο από τον μέσο όρο για τον OECD. M

4. Βραζιλία Παρά το γενικό κλίμα ευχαρίστησης των Βραζιλιάνων με τη ζωή τους, μόλις το 68% των κατοίκων μεταξύ 15 και 64 έχουν δουλειά, ενώ το 12% των εργαζομένων δουλεύει πάρα πολλές ώρες.

3. Χιλή Η Χιλή έχει τεράστιο κενό μεταξύ πλούσιων και φτωχών, με το τοπ 20% να κερδίζει 13 φορές όσα κερδίζει το χαμηλότερο 20% του πληθυσμού.

2. Μεξικό Αν και έχει σημειώσει πρόοδο την τελευταία δεκαετία, το Μεξικό έχει πολλή δουλειά να κάνει. Μόνο το 60% των ανθρώπων μεταξύ 15 και 64 έχουν δουλειά ενώ ο μέσος όρος εργάσιμων ωρών είναι 2,250 ώρες τoν χρόνο, πολύ ψηλότερος από τον μέσο όρο των 1,776 ωρών.

1. Τουρκία Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Τουρκία βρίσκεται στην Τελευταία θέση της λίστας του OECD με μεγάλη διαφορά από τις άλλες χώρες. Μόλις το 31% του πληθυσμού είναι απόφοιτοι Λυκείου, ενώ μόνο το 48% έχει δουλειά .

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου