.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/18/2014

Η Vodafone εξαγοράζει την Ono για 7,2 δισ.

 Στην εξαγορά της μεγαλύτερη ισπανικής καλωδιακής εταιρείας Ono, συμφώνησε η Vodafone έναντι του ποσού των 7,2 δισ. ευρώ, στην τελευταία κίνηση του βρετανικού ομίλου να ανασυγκροτήσει την επιχειρηματική του παρουσία στην Ευρώπη με την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Η Vodafone ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει έναν συνδυασμό κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητικής τηλεόρασης και ευρυζωνικών υπηρεσιών σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, η οποία έχει πληγεί από τον σφοδρό ανταγωνισμό και τις συνέπειες της μακράς ύφεσης.

Η συμφωνία για την Ono - το 54% των μετοχών της οποίας ανήκουν σε επενδυτικά ταμεία - αποτελεί την τρίτη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας ευρυζωνικών υπηρεσιών από τη Vodafone, επιτρέποντας σε αυτή να προσφέρει ένα αυξημένο φάσμα υπηρεσιών και να μεταφέρει μέρος του φορτίου της κινητής τηλεφωνίας της στο καλωδιακό δίκτυο της Ono.

«Ο συνδυασμός της Vodafone και της One δημιουργεί έναν ολοκληρωμένο πάροχο επικοινωνιών στην Ισπανία και αποτελεί μία ελκυστική ευκαιρία δημιουργίας αξίας για τη Vodafone», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Βιτόριο Κολάο.

Η Ono βρισκόταν σε διαδικασία προετοιμασίας για τη διάθεση μετοχών μέσω του χρηματιστηρίου και έχει 1,9 εκατομμύρια πελάτες στο δίκτυό της. Το δίκτυο της Ono είναι πιο σύγχρονο από αυτό άλλων καλωδιακών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και μπορεί να επιτύχει ευρυζωνικές ταχύτητες έως 200 megabits το δευτερόλεπτο ή έως 20 φορές μεγαλύτερες από τη μέση ταχύτητα των ανταγωνιστικών δικτύων. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου