.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/18/2014

Ο κάθετος κήπος της Ίμπιζα…


Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε την Ίμπιζα από την έντονη νυχτερινή ζωή της και την αδιάλειπτη διασκέδαση, όμως τον τελευταίο καιρό πρωτοπορεί με διάφορα εντυπωσιακά projects αρχιτεκτονικής τοπίου τα οποία εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης.


Ένα από τα πιο πρόσφατα είναι ο εντυπωσιακός κάθετος κήπος που βλέπετε, δημιούργημα του γραφείου Urbanarbolismo. Διάφορα μικρόφυτα έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά, συνθέτοντας ένα πολύχρωμο «φυτικό» παζλ μέσα στο αστικό περιβάλλον.Ο κάθετος κήπος δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα τρόπον τινά «φράγμα ήχου» μεταξύ των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης και των κατοικιών, καθώς τα φυτά μεγαλώνοντας απορροφούν ήχους και κραδασμούς με μεγάλη ευκολία.
Τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν ευδοκιμούν στο θερμό μεσογειακό κλίμα της Ίμπιζα και ανθίζουν όλο το χρόνο δημιουργώντας έναν τοίχο-ουράνιο τόξο, ενώ ένα ειδικό σύστημα συλλογής βρόχινου νερού αλλά και ένα αυτοματοποιημένο πότισμα προστίθενται στα πλεονεκτήματα του εν λόγω project.

Σύμφωνα με την εταιρεία Urbanarbolismo αυτός είναι ο πρώτος κάθετος κήπος του είδους του, ενώ ευελπιστούν να δημιουργήσουν στη συνέχεια περισσότερους στην πόλη, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της πράσινης αρχιτεκτονικής στο… κλεινόν άστυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου