.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/20/2014

Φέρνει βροχές η κλιματική αλλαγή


Στο μέλλον θα πρέπει να αναμένονται συχνότερες και εντονότερες βροχοπτώσεις λόγω της επιδεινούμενης κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Caltech, υπό τους καθηγητές Πολ Ο’Γκόρμαν και Τάπιο Σνάιντερ αντίστοιχα, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Science Daily.

Η έρευνα προβλέπει σαφή και διαρκή αύξηση των βροχών στις περιοχές του πλανήτη, εκτός από τους τροπικούς όπου οι εκτιμήσεις είναι προς το παρόν αντικρουόμενες. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι μέσες ετήσιες βροχοπτώσεις θα αυξηθούν τόσο στους τροπικούς όσο και στις εύκρατες ζώνες, αλλά θα μειωθούν στις υποτροπικές περιοχές.

Η νέα μελέτη εκτιμά ότι οι βροχοπτώσεις θα αυξάνονται κατά 6% περίπου για κάθε άνοδο κατά ένα βαθμό Κελσίου της μέσης θερμοκρασίας στο μέλλον, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ξεχωριστές έρευνες του ΜΙΤ, νωρίτερα φέτος, εκτίμησαν ότι, αν δεν υπάρξουν ταχείες και ευρείας κλίμακας αλλαγές πολιτικής από τα κράτη, υπάρχει πιθανότητα 50% να αυξηθεί η μέση παγκόσμια θερμοκρασία κατά 5,2 βαθμούς Κελσίου μέχρι το 2100, ενώ υπάρχει 90% πιθανότητα η θερμοκρασία να αυξηθεί μεταξύ 3,5 έως 7,4 βαθμών μέχρι το τέλος του 21ού αιώνα.

Η βασική αιτία για την προβλεπόμενη αύξηση των βροχοπτώσεων είναι ότι ο θερμότερος αέρας μπορεί να διακρατήσει περισσότερους υδρατμούς, που γίνονται βροχή κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου