.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/13/2014

Τιμ Μπέρνερ, ο άνθρωπος που εφηύρε το www στο ίντερνετΠριν από 25 χρόνια ακριβώς, στις 12 Μαρτίου 1989, αυτός ο Βρετανός ειδικευμένος στην πληροφορική έβαλε τα θεμέλια του διεθνούς ίντερνετ. Οι κωδικοί έγιναν γνωστοί έναν χρόνο αργότερα με την ονομασία WorldWideWeb, το www που χρησιμοποιούμε όλοι αναγκαστικά.

«Μην συγχέετε το ίντερνετ με το web» θυμίζει το εξειδικευμένο σάιτ Moket.fr και καταδεικνύει τις σημαντικές διαφορές μεταξύ ίντερνετ, web και Net. 

Προσθέτει ότι η κλασική ημερομηνία γέννησης του ίντερνετ είναι η 7η Απριλίου 1969, όταν εμφανίστηκε το πρώτο ArpeNet, δηλαδή 20 ολόκληρα χρόνια πριν εφεύρει το www, ο Τιμ Μπέρνερ.

Αλλά χωρίς την ιδέα του Βρετανού δεν θα υπήρχε το φαινόμενο 2,7 δισ. ιντερναύτες να επισκέπτονται τα 919 εκατομμύρια σάιτς στο web. Και η δίψα για ίντερνετ μεγαλώνει: το 53% των χρηστών στην Αμερική δεν ζουν πια χωρίς το διαδίκτυο, ενώ μόνο το 34% ενδιαφέρεται για την τηλεόρασή του, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center. 

Το 90% των ερωτηθέντων στην έρευνα κρίνει ότι το ίντερνετ είναι ένα καλό πράγμα.
Κινδυνεύει το www να γεράσει γρήγορα; «Το Web έχει κατασκευασκεί μόνο κατά το ήμισυ. Δεν είναι ακόμη πραγματικά διεθνές» αναφέρει ο Μαρκ Βέμπερ από το Μουσείο της ιστορίας της πληροφορικής στην Καλιφόρνια. Αρα, έχουμε καιρό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου