.

.

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα

Δείτε τα μέλη μας πατώντας την εικόνα
*Η ισχύς εν τη ενώσει*
- 3/14/2014

Η Google επενδύει στην αιολική ενέργεια


Εξαγόρασε εταιρεία που αναπτύσσει ανεμογεννήτριες σε φτερά αεροσκαφών
Την εταιρεία κατασκευής τουρμπίνων Makani Power, αποφάσισε να εξαγοράσει η Google προκειμένου να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής αιολικής ενέργειας, σε παρόμοια επίπεδα με τις συμβατικές μορφές.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία που έχει αναπτύξει μέχρι στιγμής η Makani Power θα ενσωματωθεί στο τμήμα Google X, την ερευνητική μονάδα του τεχνολογικού κολοσσού. Οι υπεύθυνοι του τμήματος, ελπίζουν ότι το Google X δεν θα παράγει απλά τεχνολογίας αιχμής, αλλά και σε αντίθεση με αντίστοιχα ερευνητικά κέντρα θα σημειώσουν εμπορική επιτυχία.

«Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τους νέους μας συναδέλφους στη Google για να κάνουμε την αιολική ενέργεια μια οικονομικά βιώσιμη πραγματικότητα», σημείωσε η Makani Power.

Καθώς η Google έχει τεράστιες ενεργειακές απαιτήσεις, προσπαθεί να βελτιώσει την ενεργειακή βιομηχανία με ανάλογες επενδύσεις, αύξηση της απόδοσης και συμφωνίες σαν και αυτή που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει.

Η Makani Power, η οποία παράγει ενέργεια με ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε φτερά αεροσκαφών, πρόσφατα πραγματοποίησε την πρώτη πλήρως αυτόνομη πτήση «φτερωτών» ρομπότ που φέρουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους έλικές τους.

Η εταιρεία, αντί να χρησιμοποιήσει σταθερούς στροβίλους για την παραγωγή αιολικής ενέργειας, πειραματίζεται με μικρότερες «ιπτάμενες» τουρμπίνες, οι οποίες λειτουργούν ως έλικες κατά την απογείωση του σκάφους.

Το κόστος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε από τη Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

.

.

.

.

Ακούστε τις τελευταίες Μουσικές Επιλογές μας πατώντας στην εικόνα, και βρείτε άρθρα Τέχνης

.

.

Find us on Facebook

Mας Ακολουθούν - Followers - Γίνετε και ΕΣΕΙΣ Μέλος μας!

Αρχειοθήκη ιστολογίου